
KGW na szkoleniu "Bezpieczne przetwarzanie i sprzedaż żywności"
Szkolenie odbyło się w Powiatowym Zespole Doradztwa Rolniczego w Świdnicy, a wykład prowadzili przedstawiciele Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Świdnicy.
Podczas szkolenia omówione zostały przepisy higieniczno-sanitarne na temat "Jak bezpiecznie przetwarzać żywność w gospodarstwie"?
W szkoleniu uczestniczyły gospodynie z Bukowa, Imbramowic, Siedlimowic, Krukowa, Kalna, Łażan, Przyłęgowa, Mielęcina, Mikoszowej i Wierzbnej. Naszym Kołom Gospodyń Wiejskich towarzyszyła także Marta Jarosz z Urzędu Miejskiego w Żarowie.
-Dziękujemy za cenną wiedzę, inspirujące spotkanie oraz możliwość wymiany doświadczeń. Szkolenie cieszyło się dużym zainteresowaniem i przyciągnęło Koła Gospodyń Wiejskich z innych miejscowości. Takie spotkania to świetna inicjatywa, nasze gospodynie są zawsze otwarte na udział w takich wydarzeniach - mówi Marta Jarosz z Urzędu Miejskiego w Żarowie.
Magdalena Pawlik
KGW na szkoleniu
















